Hrozny jsou jednou z nejstarších rostlin na naší planetě, kterou lidé aktivně pěstují. Kromě získávání chutné a výživné šťávy z bobulí má zvláštní hodnotu také zbytkový produkt – semena. Právě semeno obsahuje rostlinný olej, který má jedinečné terapeutické vlastnosti.

Hroznový olej se získává extrakcí a lisováním za studena. Druhá možnost je výhodnější, protože zachovává maximum živin. Hotový produkt lze použít v čisté formě jako doplněk stravy nebo pro vnější použití jako silnou kosmetiku.

Prospěšné vlastnosti hroznových semen

Hroznový olej má příjemnou vůni a chuť a jeho jedinečné složení umožňuje jeho použití v lékařství, vaření, kosmetologii, výrobě mýdel atd. Tento rostlinný olej se skládá z 80% esenciálních mastných kyselin, které jsou nezbytné pro lidský organismus pro normální vývoj a fungování. Díky svému složení a nutričním vlastnostem je produkt lepší než mnoho rostlinných tuků, protože obsahuje:

Esenciální mastné kyseliny obsažené v hroznovém oleji mají přitom nejvyšší hodnotu:

Celý tento komplex hroznového oleje poskytuje řadu prospěšných vlastností:

To vše činí produkt velmi cenným pro lidské tělo, protože poskytuje silnou podporu.

Účinek hroznového oleje na pokožku

Kromě svých obecných pozitivních vlastností se olej z hroznových jader aktivně používá v kosmetickém průmyslu. Přípravek lze používat v čisté formě nebo v kombinaci s dalšími složkami pečujících přípravků. Tento rostlinný olej je univerzální a vhodný pro všechny typy pleti: mastnou, suchou, smíšenou, zestárlou i problematickou. Při aplikaci na obličej a další oblasti těla se produkt rychle vstřebává a nezanechává žádnou lepivost ani lesk.

Pravidelným používáním oleje z hroznových jader lze dosáhnout následujících kosmetických účinků:

Kromě péče o pokožku obličeje se hroznový olej používá v péči o nehtové ploténky a suché vlasy, odstraňuje jejich slabost a křehkost.

Způsoby použití v kosmetice

Hroznový olej úzce souvisí s vařením a pro své kvality může v potravinách nahradit jiné rostlinné tuky. Pro kosmetické účely je však vhodnější vnější použití. Produkt se dokonale vstřebává přes póry a proniká hluboko do tkáně, což poskytuje dobrý terapeutický účinek.

V současné době kosmetický průmysl aktivně používá hroznový olej ve svých produktech. Složku lze nalézt v pleťových krémech, maskách, sérech, balzámech, šamponech a dalších formátech. Může být použit v čisté formě, ale pomocné složky zvyšují účinek

ČTĚTE VÍCE
Kolik mléka mám odsát na jedno krmení?

Při používání hroznového oleje byste měli dodržovat následující doporučení:

Toto jsou základní rady kosmetologů při používání hroznového oleje. Zároveň stojí za zmínku hlavní oblasti použití takového produktu.

Proti vráskám

Aktivní složky dokonale pronikají vrstvami dermis, normalizují rovnováhu lipidů a obnovují buněčný metabolismus. Díky tomu se zvyšuje pevnost, elasticita a vyhlazují se vrásky. Zároveň se zpomaluje proces stárnutí.

Pro oční víčka

Rostlinný olej lze použít na citlivou pokožku v oblasti očí. Toto ošetření odstraňuje známky únavy, vrány, jemné vrásky a naplňuje tkáň vlhkostí.

Proti akné

Díky protizánětlivým vlastnostem je olej z hroznových jader užitečný při léčbě akné u dospívajících. Účinná regulace mazových žláz umožňuje snížit objem produkovaného sekretu, což je důležité zejména pro mastnou pleť. Díky tomu se olej používá jako samostatný přípravek nebo v komplexní terapii akné, streptodermie a vezikulopustulózy.

Pro suchou pokožku

Nejčastější příčinou suché pokožky obličeje je nedostatek kyseliny linolové, který je doprovázen nepohodlím a olupováním kůže. Mastné kyseliny hroznového oleje mohou normalizovat lipidovou vrstvu a nasytit dermis vlhkostí. Navíc se zvyšuje bariérová funkce, která zabraňuje ztrátě vody a vysušení pokožky vlivem vnějších faktorů.

Pro smíšenou a mastnou pleť

Hroznový olej je nejlepší volbou při výběru kosmetických přípravků pro smíšenou pleť. Účinné látky v kompozici jsou schopny stabilizovat fungování mazových žláz. Díky tomu se sníží množství kožního mazu, póry se vyčistí a zúží. Suchá pleť zároveň dostává dávku hydratace.

Všechny tyto faktory potvrzují, že hroznový olej je univerzální produkt, který lze použít k péči o všechny typy pleti. Zároveň pravidelné používání takové kosmetiky pomáhá normalizovat všechny procesy, zpomalovat změny související s věkem a stimulovat omlazující účinek.

Recenze účinných korejských léků s hroznovým jádrem

Korejská kosmetika pro péči o pleť obličeje se vyznačuje přirozeností a vynikajícím účinkem. Jednou z klíčových složek orientálních produktů je olej z hroznových jader. Komponenta je součástí různých produktů péče o pleť, protože již dlouho prokázala svou účinnost. Pro přehlednost se podívejme na několik populárních formulací s absolutně bezpečnými účinky:

To je jen malý výčet produktů z kolosální řady korejské kosmetiky, která obsahuje olej z hroznových jader. Pro zajištění úžasného efektu je lepší absolvovat kurz péče s použitím přírodních korejských ingrediencí.