Cítili jste se někdy za své tělo trapně? Stalo se vám někdy, že jste si museli koupit příliš velké tričko nebo nosit dlouhé rukávy, aby si ostatní nevšimli, co chcete schovat?

08.08.2017 text: Jevgenij Ukhov Diskutujte

Elizabeth Taylor – dvojitá řada řas

Filmová diva Elizabeth Taylor měla výrazný vzhled, mimořádnou hloubku očí a řas, které okouzlily muže, což bez zábran využívala po celý život. Málokdo však ví, že fantastický vzhled očí „královny Hollywoodu“ byl dán genetickou mutací, která vedla k růstu druhé řady řas na očním víčku. Vědci se domnívají, že přítomnost speciálního genu v těle hvězdy vedla k poruše zvané distichiáza, která zvyšuje počet řas. Často tato vada způsobuje problémy – rašící řasy navíc na mokré části víčka nebo zhoršující vidění, ale Taylor měla štěstí, její tělesná vada se stala její zbraní.

David Bowie – trvale rozšířená zornice

Mezi fanoušky Davida Bowieho dlouho kolovala legenda, že odlišná barva očí jejich idolu byla důsledkem vrozené anomálie, ale není tomu tak, heterochromie (o tom trochu později) s tím nemá nic společného . Neobvyklý vzhled zpěváka a herce byl vysvětlen prozaicky: ve svých školních letech si Bowie poranil jedno oko při rvačce, takže žák ztratil schopnost zúžení. Zranění nikdy nepřineslo hvězdě fyzické potěšení, Bowie celý život trpěl špatným vnímáním světla a prostoru, ale jeho mimozemský vzhled, kterému jeho jedinečný pohled dodával tajemnost, se stal umělcovou specialitou. Legrační na tomto příběhu je, že David se později s chlapcem, který si poranil oko, spřátelil a dokonce se podílel na designu obalů Bowieho alba.

Bill Nighy – trvale ohnuté prsty

Britského herce Billa Nighyho lze přirovnat ke kouzelníkovi – když se objeví na divadelním jevišti nebo vstoupí do filmu, divák je představením hypnotizován a nevěnuje žádnou pozornost pánovým rukám. Mezitím má Nighy velmi výraznou tělesnou vadu, která ho brzdí po celý život – herec trpí Dupuytrenovou kontrakturou, onemocněním prstů, které jim nedovoluje úplně se narovnat. V Nayině případě má malíček a prsteníček na obou rukou neustále přitisknuté k dlaním. Při vychutnávání si vystoupení talentovaného umělce je samozřejmě publikum posledním, kdo věnuje pozornost takovému nedostatku, ale pro samotného Billa se nemoc stala důvodem zlomu v životě – problémy s rukama mu nedovolily uskutečnit svůj sen stát se novinářem. Svět ale dostal jedinečnou filmovou hvězdu.

ČTĚTE VÍCE
Jaký má smysl jíst hůlkami?

Mark Hamill – zlomený nos

Ani Jediové nejsou imunní vůči zranění – během závěrečných fází natáčení prvního filmu Star Wars na samém začátku roku 1977 se Mark Hamill, který ztvárnil Luka Skywalkera, stal účastníkem dopravní nehody, která mu málem proměnila obličej v mleté ​​maso. S vážnými následky pomohl hercův nouzový porod do nemocnice – Hamillovi v rámci možností narovnali nos a dali mu několik stehů. Pozorní diváci možná budou schopni rozeznat některé následky zranění v prvních snímcích Impéria vrací úder a Lucas dokonce údajně musel do filmu zahrnout neplánovanou bitevní scénu pro Luka, aby vysvětlil pomačkaný vzhled „vyvoleného“. jeden.” Nyní se herec zbavil všech stop po té nehodě, ale Mark nyní raději nosí vousy. Možná skrývá něco jiného?

Dan Aykroyd – nohy s plovacími blánami

Deformita, které se lidově říká „vráčí nohy“ nebo vědecky syndaktylie, není tak vzácný jev, předpokládá se, že síť mezi prsty se vyskytuje přibližně u jednoho člověka ze dvou tisíc. Toto malé procento zahrnuje Dana Aykroyda – herec a scenárista má na nohou několik „srostlých“ prstů. Bosé nohy, pokud nejde o filmy Quentina Tarantina, jsou na kameru vidět jen zřídka, ale v The Blues Brothers a Ghostbusters je vidět Aykroydova vada – v tomto se herec necítí sebemenší rozpaky.

Denzel Washington – obrácený malíček

I ti nejpozornější diváci se mohou jen stěží pochlubit tím, že si ve filmech všimli fyzické vady Denzela Washingtona – on ji tak dobře skrývá. A není se čemu divit, budoucí herec si v dětství vyrazil malíček a od té doby se naučil chovat tak, aby drobná vada nepřitahovala pozornost ostatních. Zkroucený prst byl důsledkem několika zranění, která Washington utrpěl při hraní amerického fotbalu, a poté, co si tento sport začal vybírat svou daň, se Denzel rozhodl změnit svůj koníček na klidnější. Ve filmech tento defekt téměř nikdy neuvidíte, ale Washington čas od času ukáže svůj „kouzelný prst“ svým známým. Děti prý křičí hrůzou!

Forest Whitaker – svěšené víčko

Herecký talent Foresta Whitakera měl být už dávno oceněn nejvyššími cenami, svými rolemi ve filmech Služebník a Poslední skotský král prokázal tento herec dovednost hodný Oscara. Diváci si zároveň nemohli nevšimnout hercovy neobvyklé mimiky, kterou vysvětluje skutečnost, že Whitaker trpí stavem, kterému se na Západě říká „líné oko“. Stav nazývaný ptóza nebo pokles horního víčka je způsoben svalovou atrofií, která zabraňuje dostatečně širokému otevření očí. Tato vada je vrozená a obvykle dědičná, v případě Foresta stejnou vadou trpěl i hercův otec, ale dnes se lékaři naučili problém řešit. Whitaker však zatím navrhované operace odmítal ze strachu, že by se mu zhoršil zrak.

ČTĚTE VÍCE
Co se stalo Marii Šarapovové?

Tina Fey – jizva na bradě

Ženy skvěle skrývají nedokonalosti na obličeji pomocí make-upu, takže se nedivte, že jste o jizvě na bradě od Tiny Fey netušili. Budoucí herečka dostala hroznou známku v pěti letech, když ji, sedící před svým domem na ulici, náhle sekl nožem do obličeje kolemjdoucí darebák. Rána se však ukázala jako slabá, dívka si dokonce zprvu myslela, že má přes kůži protaženou tužkou, ale řez se ukázal být značný a v nemocnici ji museli zašít. S přibývajícím věkem jizva téměř zmizela, ale Fey se ze zvyku raději objevuje v záběru z úhlu, kde je kožní defekt nejméně patrný, a není nijak zvlášť ochoten připomínat nešťastný záchvat.

Joaquin Phoenix – Rozštěp patra

Fanoušci filmů The Master, Gladiator, Walk the Line a The Lovers si nemohli nevšimnout toho, co vypadá jako jizva na horním rtu herce Joaquina Phoenixe. Říká se, že jde o důsledek chirurgického zákroku k odstranění takzvaného „rozštěpu rtu“ nebo rozštěpu patra, což je vrozená vada vyžadující operaci, ale sám herec říká, že se neuchýlil k plastické chirurgii. Jde o to, že v jeho případě má rozštěp lehkou formu a nepodléhá operaci, protože nepředstavuje ohrožení zdraví. Phoenix vysvětluje výslednou vadu jako zranění matky během těhotenství, ale nehodlá s tím nic dělat. Ten mimochodem není v Hollywoodu jediný, herci Stacy Keach a Cheech Marin takovou vadu na tváři nesou statečně.

Mila Kunis – heterochromie

Pokud jste nic nevěděli a nikdy jste si nevšimli, že Mila Kunis má jinak barevné oči, tak to není vaše chyba. Za prvé, změny v duhovce herečky nastaly relativně nedávno a za druhé Mila pomocí kontaktních čoček pilně skrývá získanou „různobarevnost“. V roce 2009 šla Kunis do nemocnice stěžující si na bolest v očích a byl jí diagnostikován zánět duhovky, který vyžadoval operaci, aby se zabránilo ztrátě zraku. Operace vedla k tomu, že nyní je jedno z očí herečky hnědé a druhé zelené. Tato „dualita“ je velmi běžná věc, ale většinou má přirozený původ, Kiefer Sutherland, Alice Eve a Kate Bosworth mají v Hollywoodu jiné oči.

ČTĚTE VÍCE
Jaký parfém je pro ženy nejlepší?

Megan Fox – deformace palce

Modelka a herečka Megan Fox, jejíž plakáty se objevily po vydání Transformers, se také ukázaly jako nedokonalé – v jednom z rozhovorů hvězda filmů Teenage Mutant Ninja Turtles přiznala, že nenávidí své prsty. Herečka má totiž anomálii ve vývoji kostí rukou, v medicíně nazývanou brachydaktylie – tedy zkrácení, v jejím případě palců. Tato deformita je dostatečně rozšířená, aby získala populární názvy „zástrčkový prst“, „pahýl“ nebo „královský prst“; genetici již určili její dědičnou distribuci. Sama herečka však „hřeší“ svou matku, která se během těhotenství „opřela“ o tuňáka, aniž by dbala na zákazy lékařů.

Shailene Woodley – skolióza

Kolikrát vám bylo během školních let vyčítáno, že máte shrbená záda a hrozilo vám zakřivení páteře? Takže rodiče, učitelé a lékaři mají pravdu, záda teenagera v procesu formace mohou dostat vady, které pak bude problematické překonat. Například u Shailene Woodley se ve 12 letech objevila taková skolióza, že její rodiče museli navštívit lékaře. Dívce dokonce hrozila chirurgická instalace rovnátek na vzpřimování páteře, ale tak přísným opatřením se vyhýbala – na oplátku byla mladá herečka nucena nosit kovový korzet 18 hodin denně. Takový „postroj“ samozřejmě omezoval práci ve filmech – Shailene stěží mohla běhat nebo skákat. Naštěstí v době, kdy začalo natáčení filmové série Divergent, mi lékaři již umožnili přejít z korzetu na běžnou gymnastiku, abych si udržela záda v dobré kondici.

William “Bill” Francis Nighy (pův. Bill Nighy) je britský herec, vítěz Zlatého glóbu a cen BAFTA. Hrál roli Davyho Jonese v Pirátech z Karibiku.

životopis [ ]

Bill Nighy se narodil v Caterhamu, předměstí jižního Londýna, Surrey. Jeho matka Katharina Josephine Whittaker pracovala jako zdravotní sestra. Jeho otec, Alfred Martin Nighy, provozoval autoservis a pracoval jako mechanik. Bill byl nejmladší dítě v rodině a vyrůstal se svou sestrou Annou a bratrem Martinem.

Prvním vážným koníčkem malého Williama byl rokenrol. Rolling Stones jsou stále jeho oblíbenou kapelou. V mládí navštěvoval Bill chlapeckou školu. John Fisher Grammar School v Purley, kde získal své první herecké zkušenosti ve školních divadelních produkcích. Když Bill neuspěl ve většině závěrečných zkoušek (kromě angličtiny a literatury), ve věku 15 let dostane práci jako kurýr v obchodě.

ČTĚTE VÍCE
Kde se vyrábí brýle Ray Ben?

V 16 letech Nighy uteče z domova do Paříže, aby se stala spisovatelkou. Ale tyto sny nebyly předurčeny ke splnění.

Po návratu do Anglie dělá zkoušky na střední školu, pracuje jako dělník a v psychiatrické léčebně, kde pracovala jeho matka.

Ve stejné době Bill vstoupil na Guildford School of Acting. Po absolvování této školy debutoval Nighy ve Watermill Theatre ve hře Tennessee Williamse The Milk Truck Don’t Stop Here Anymore.

V polovině 70. let působil herec dvě sezóny v Everyman Theatre v Liverpoolu. Kromě hraní na jevišti Bill často nepohrdne ani jinou divadelní prací, včetně služby barmana o přestávkách a po skončení představení.

4. března 1977 debutuje Bill Nighy v Národním divadle v Londýně v epické inscenaci Kena Campbella a Chrise Langhama Illuminatus.

Kariéra [ ]

Před svým filmovým debutem v roce 1981 hrál Bill Nighy v divadle a účastnil se rozhlasových a televizních produkcí. S režisérem Richardem Curtisem spolupracoval čtyřikrát – ve filmech Love Actually (2003), Cafe Girl (2005), Rock Wave (2009) a Přítel z budoucnosti (2013).

Osobní život [ ]

S herečkou Dianou Quick byl ženatý 27 let. V roce 1984 se jim narodila dcera Mary. Pár se rozešel v roce 2008. Bill Nighy trpí kontrakturou palmární aponeurózy. Kvůli této nemoci si herec nemůže narovnat prsten a malíčky na obou rukou.

Filmografie [ ]

  • Eye of the Needle (1981)
  • Poslední místo na Zemi (1985)
  • Fantom opery (1989)
  • Mackie Knife (1989)
  • Být člověkem (1994)
  • Kreznutye (1998)
  • Hotel Paradiso (1999)
  • Blow Dry – The English Barber (2001)
  • Takzvaná (2002)
  • Skutečná láska (2003)
  • Ztracený princ (2003)
  • Zombie jménem Sean (2004)
  • Zkouška láskou (2004)
  • Stopařův průvodce po galaxii (2005)
  • The Constant Gardener (2005)
  • Cafe Girl (2005)
  • Underworld: Revolution (2006)
  • Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)
  • Vystoupit! (2006)
  • Deník skandálu (2006)
  • Thunderbolt (2006)
  • Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)
  • Like Hot Fuzz (2007)
  • Underworld: Rise of the Lycans (2009)
  • Операция “Валькирия” (2009)
  • Rocková vlna (2009)
  • Darwinova mise (2009)
  • 1939 (2009)
  • Astro Boy (2009)
  • Divoká věc (2009)
  • Doctor Who (2010)
  • Harry Potter a Relikvie smrti: Část 1 (2010)
  • Jak si vzít miliardáře (2011)
  • Strana 8 (2011)
  • Rango (2011)
  • Wrath of the Titans (2012)
  • Total Recall (2012)
  • Hotel Marigold. To nejlepší z exotiky (2012)
  • Jack the Giant Slayer (2013)
  • Dangerous Edge: A Life of Craham Greene (2013)
  • Přítel z budoucnosti (2013)
  • armagedian (2013)
  • Já, Frankenstein (2014)
ČTĚTE VÍCE
V čem spí muslimské ženy?

Zajímavosti [ ]

  • U herce Dupuytrenova kontraktura – dědičné onemocnění ruky, které postihuje pohyblivost jeho levého prsteníčku a obou malíčků.