Komponenty rostlin se aktivně používají v kosmetologii. Tato praxe je stará více než 3 let. Kokosový olej je tedy docela žádaný – přínosy pro pokožku obličeje a těla jsou při správném použití obrovské. Má komplexní účinek, je ceněn jako základ v olejových kompozicích a jako samostatné činidlo. Má vyživující a hydratační vlastnosti, snadno se vstřebává do povrchových vrstev, zabraňuje předčasnému stárnutí a umožňuje komplexní péči v každém věku. Vítány jsou jak přírodní produkt, tak krémy na jeho bázi, které mají pozitivní vliv na epidermis. Je velmi důležité vybrat správný typ, a to závisí na způsobu výroby.

Autor článku:
Stoma Larisa Igorevna

Hlavní lékař RHANA Corporation. Dermatovenerolog, dermatokosmetolog nejvyšší kategorie.
27 2023 июля

Metody lisování kokosového oleje

Získává se z dužiny plodu, kterému se říká kopra. Vzniká ze šťávy při zrání ořechu. Postupně houstne a usazuje se na vnitřních stěnách. Plně zralý kokos nemá uvnitř žádnou tekutinu. Zpracování pro těžbu cenných surovin se provádí 2 způsoby.

lisování za tepla

Říká se tomu průmyslová. Základem je předehřívání dužiny. Tepelnou úpravou dochází ke ztrátě některých vitamínů a cenných látek. Hotový výrobek ztrácí specifickou vůni a chuť, jeho konzistence je tekutá a skladuje se po dlouhou dobu. Štítek obsahuje značku RBD.

Studená cesta

Používá se lis, ohřev je nevýznamný, ne více než 40 stupňů. Téměř všechny původní vlastnosti jsou zachovány. Hodnota je vyšší, stejně jako náklady. Na balíčku je napsáno Virgin.

Složení a výhody

Tajemství účinnosti produktu spočívá v jeho jedinečných složkách. Zvláštní pozornost si zaslouží kyseliny:

  • hyaluronová, poskytuje hydrataci, udržuje turgor pokožky, snižuje rychlost přirozeného stárnutí;
  • kaprylová, stabilizující práci mazových žláz, aktivující saturaci buněk kyslíkem;
  • myristický, urychlující pronikání do hlubokých vrstev všech živin;
  • olejová, zlepšuje metabolismus lipidů, posiluje cévní stěny;
  • laurová, která urychluje regeneraci, vytváří bariéru proti agresivním vnějším vlivům;
  • palmitové, normalizující metabolické procesy.

Mezi cenné složky patří také vitamíny A, E, PP, skupina B. Přípravek má silný antibakteriální, protiplísňový, antivirový, antidepresivní účinek. Kromě toho obsahuje nasycené, mononenasycené, polynenasycené tuky, fytosteroly. Kokosový olej při konzumaci pomáhá udržovat přitažlivost, zdraví a zářivost pokožky, zabraňuje lámavosti a vypadávání vlasů, zlepšuje stav nehtových plotének, posiluje imunitní systém a stimuluje gastrointestinální trakt.

ČTĚTE VÍCE
Co jedí okinawští stoleté lidi?

Zevní aplikace prohřívá tkáně a urychluje krevní oběh, zkracuje dobu štěpení tukových buněk, napíná a tonizuje epidermis. V kombinaci se zábalem je účinek zesílen.

Jak požádat

Možností je několik. Nejjednodušší: roztavte kousek v dlaních, naneste tenkou vrstvu na problémovou oblast. Produkt lze použít v čisté formě, jako základ do směsí nebo v kombinaci s kosmetikou. Při výčtu výhod kokosového oleje pro pokožku obličeje nelze nezmínit masky. Vyživují, odstraňují pocit napětí, stimulují regeneraci na buněčné úrovni.

Pokud je cílem obohatit již připravené kompozice, musíte si vzít část najednou. Není dlouho skladován a ztrácí své vlastnosti. Je třeba poznamenat, že pro pevný stav potřebuje tuk teplotu až 24 stupňů, pokud je vyžadována tekutá látka, je lepší ji udržovat v místnosti.

Doporučuje se používat s blednoucí, suchou, šupinatou epidermis, pocitem napjatosti, výskytem prvních malých mimických vrásek. Pokud je mastná, je potřeba peeling, aby se zabránilo ucpání pórů. Pro boj s hlubokými záhyby a změnami souvisejícími s věkem odborníci doporučují přidat do základu vitamíny A a E, kyselinu hyaluronovou.

Chcete-li vidět, jak kokosový olej ovlivňuje pokožku obličeje, musíte si najít ten správný způsob jeho použití.

  1. Tření. Tekutá forma se nanáší na vatový tampon a používá se jako odličovač, čištění a vytváří ochranný film. Vyživuje a zároveň hydratuje.
  2. Expresní maska ​​v oblasti nasolabiálního trojúhelníku a kolem očí. Urychluje redukci hlubokých vrásek, zabraňuje vzniku nových, dodává svěžest a pěstěný vzhled.
  3. Používejte jako základ pro krém. To poskytuje dodatečnou hydrataci a péči. Důležité: Aplikujte pouze na vyčištěnou pleť.
  4. Aplikace vyžadují bavlněnou tkaninu. Musí být napuštěn čistým produktem nebo olejovou kompozicí a aplikován na obličej po dobu 10-30 minut. Pokud se to dělá poprvé, pak se nejprve provede test na alergii. Chcete-li to provést, musíte zevnitř třít několik kapek na ohyb lokte nebo v oblasti zápěstí a po 15 minutách vyhodnotit výsledek. Pokud nejsou viditelné žádné změny, neobjeví se vyrážka nebo zarudnutí, můžete přistoupit k omlazující proceduře. Poté se zbytky směsi odstraní ubrouskem, oblast obličeje se omyje tekoucí vodou nebo heřmánkovým odvarem.

Prvky domácích masek lze kombinovat a vybrat si pro sebe optimální složení.

ČTĚTE VÍCE
Proč botox změní vaši tvář?

Jaké jsou účinky kokosového oleje na obličej?

Výrobek patří mezi tuky, což znamená, že hlavním účelem je výživa a ochrana. Současně budou různé typy pleti klást různý důraz na výhody.

  • věkem, únava – osvěžení, zlepšení turgoru, prevence ochabování kontur;
  • náchylné k UV záření – vytváří bariéru a poskytuje rovnoměrnější opálení;
  • mastný, náchylný k zánětu – antibakteriální účinek;
  • suché, drsné – zvlhčující a zadržující vodu v hlubokých vrstvách, změkčující, zlepšující texturu.

Toho všeho je dosaženo unikátním komplexem užitečných látek.

Výhody používání oleje

Především je to přírodní, absolutně bezpečný produkt s komplexním působením. Je vhodný pro jakýkoli typ pleti, lze jej použít k řešení věkových a kosmetických problémů. Příjemná vůně a výdrž bez přídavku konzervantů je dalším nepochybným plusem.

Může být použit v kombinaci nebo jako samostatná léčba. Látka se dobře kombinuje s ostatními složkami, proto je obsažena ve velkém množství krémů, gelů, pleťových a tělových masek. Vhodné pro posílení vlasů a prevenci vypadávání vlasů, stejně jako zvýšení hustoty pramenů probuzením nových folikulů.

Prospěšné vlastnosti kokosového oleje pro pokožku umožňují jeho použití v různém věku. V mládí – pro ochranu, ve zralých letech – pro výživu a udržení optimální úrovně vlhkosti. S protizánětlivým účinkem se látka doporučuje k péči o suchou, podrážděnou pokožku se sklonem k lokálním zánětům. Neméně důležitá je schopnost látky stimulovat přirozenou produkci přirozeného kolagenu, což zlepšuje stav epidermis, působí stahujícím efektem, zpevňuje rám a zabraňuje deformacím s tendencí ke gravitační ptóze. Pro zesvětlení stařeckých skvrn se doporučuje přidat do základu pár kapek citronové šťávy.

K čemu se kokosový olej používá v kosmetice?

Použití je založeno na efektu změkčení a zvlhčení. Produkt je obsažen v krémech pro stárnoucí pleť, zajišťuje vytvoření filmu při aplikaci, pod kterým se vlhkost mnohem lépe a efektivněji vstřebává a ukládá do hlubokých vrstev. To poskytuje urychlenou regeneraci a vizuální omlazení. Zvýšení elasticity vede k vyhlazení reliéfu, eliminaci drobných vrásek a prevenci vzniku nových i při aktivní mimice.

Složka je často obsažena v balzámu na rty, poskytuje měkkost a chrání před popraskáním. Při výčtu toho, k čemu se kokosový olej používá a proč je užitečný, nezapomeňte na péči o pokožku těla. Potahy se stávají sametovými a hladkými, obnovuje se rovnováha lipidů a zvyšuje se přirozená odolnost vůči nepříznivým vlivům vnějšího prostředí.

ČTĚTE VÍCE
Jaké ponožky jsou trendy v roce 2024?

Nepochybnou výhodou je schopnost rychle se vstřebat bez lepivosti a skvrn na oblečení. Produkt je součástí produktů péče o vlasy, obočí a řasy. Lze jej nazvat univerzální pro svou hypoalergenitu, dobrou kompatibilitu s jinými rostlinnými tuky a po přidání do komplexní kompozice se jeho vlastnosti zvyšují.

Kokosový olej v kosmetologii na obličej

Většinou se používá v čisté formě, mírně zahřátý. Pod vlivem látky se pokožka stává hladkou, zářivou. Efekt je viditelný téměř okamžitě. Peeling, pocit nepohodlí je eliminován. Zajímavost: produkt nemá sezónní omezení. V zimě zabraňuje povětrnostním vlivům, v létě hydratuje a vytváří bariéru proti UV paprskům. Vyživuje vyčerpanou pleť vlhkostí a energií, obnovuje pružnost a vyrovnává tón. U atopické dermatitidy může mazání postiženého místa dvakrát denně výrazně urychlit eliminaci vyrážek.

Výhody kokosového oleje pro pokožku

Je součástí složení sprchových gelů, směsí pro tělové zábaly, zaváděných do olejových kompozic pro masáž. Produkt je účinný proti striím, doporučuje se pro použití v programech korekce hmotnosti, aby se zabránilo ochabování vrásek.

Pro výraznější výsledek je vhodné aplikovat po sprše nebo napařování v sauně. Chcete-li ovlivnit zdrsněná místa, měli byste nejprve provést peeling a teprve poté aplikovat výživný a hydratační krém. Po epilaci je také žádoucí urychlit hojení drobných prasklin a mikrotraumat, k čemuž se používá látka zahřátá na pokojovou teplotu.

Kdy je nejlepší vyhnout se kokosovému oleji?

Extrémně vzácná individuální nesnášenlivost. V tomto případě budete muset hledat náhradu, která je ve skutečnosti ekvivalentní. A také se vyvarujte nákupu kosmetiky s podobnou složkou ve složení.

Jak si vybrat

Kritérií je několik a jsou poměrně jednoduchá, vyplatí se je vzít na vědomí, abyste později nebyli z nákupu zklamáni. Aby si kokosový olej zachoval své vlastnosti a přinášel výhody pokožce obličeje, doporučuje se věnovat pozornost:

  • náklady;
  • místo prodeje;
  • složení;
  • aroma;
  • druh balení;
  • skladovatelnost.

Nyní více. Dobrý produkt v zásadě nemůže stát ani korunu, zvláště když se suroviny vyrábějí v jiné zemi. Je lepší jej zakoupit v lékárnách nebo specializovaných prodejnách. Orientační bod pro nevtíravou ořechovou vůni. Konzistence může být pevná nebo tekutá v závislosti na teplotě v místnosti a typu extrakce. Přednost má výroba za studena a ještě lépe – ruční výlisky, ale ty jsou dodávány ve velmi omezeném množství a cena je přemrštěná.

ČTĚTE VÍCE
Která rýže lépe odstraňuje soli?

Je třeba věnovat pozornost barvě. Povoleny jsou varianty od bílé po smetanově mléčnou. Tmavý odstín je známkou nekvalitního produktu. Když si pamatujete, co kokosový olej dělá pro pokožku, musíte kategoricky odmítnout nabídky, kde jsou přítomny nečistoty nebo syntetické vůně. To je přímá cesta k alergiím a různým problémům. Výjimku tvoří pouze kvalitní kosmetika, kde je přípravek obsažen jako přísada. Rozhodně ale nebudou obsahovat chemické přísady.

Skladovatelnost je 2 roky za předpokladu, že nádoba je skleněná. Existuje malé tajemství kontroly kvality – pokud je na obalu uvedeno, co lze jíst, měli byste si to bez váhání koupit. To znamená, že obsah dózy je přirozený a bezpečný.

Kosmeceutické produkty

Japonská kosmetická značka Laennec Skincare – jemný balzám pro odlíčení a čištění LNC Cleansing Balm obsahující speciální formu kokamidu šetrně odstraňuje keratinové zátky, zbytky make-upu, odumřelé buňky epidermis, navrací zářivost a zdravý vzhled, zabraňuje zánětům, neutralizuje oxidační zpracovává a poskytuje detoxikační účinek.

Čisticí pěna s antioxidanty zeleného čaje / Green Tea Foam Cleanser z deliria PlaReceta, vyvinutá japonskými lékárníky, snadno odstraňuje známky únavy a stresu, obnovuje sametový a rovnoměrný tón. Na otázku, zda je kokosový olej dobrý pro pokožku obličeje, dávají tyto produkty jednoznačnou kladnou odpověď.

Receptury péče o pleť kombinují sílu jedinečných přírodních ingrediencí s inovativními technologiemi k zachování a uvolnění plného potenciálu každé složky. Prostředky zabraňují vzniku změn souvisejících s věkem, navrací zdravý tón, čistotu a pružnost. Japonská kvalita je zárukou účinnosti a bezpečnosti.